Redactie2016-12-23T20:32:03+00:00

Redactie

Als je een artikel schrijft, doe je redactie. Maar ik streef ernaar meer te doen dan alleen artikelen schrijven. Met mijn redactie ben ik ook waardevol voor musea, festivals en TV-programma’s. Hieronder een overzicht daarvan.

NaturalisNBC Naturalis

NBC Naturalis is begonnen met een grote verbouwing en uitbreiding van het museum, die tot 2017-2018 zal duren. Ik heb voor de helft van de zalen taken op mij genomen die variëren van het uitzoeken van preconcepten van kinderen tot het volledig in kaart brengen van het onderwerp van een zaal. Ook denk ik mee over interactieve exhibits voor een van de zalen.

DebatLabb / SummerLabb

debatlabbsmallProductiebedrijf Double2, van presentator Jan Douwe Kroeske, creëert meerdere malen per jaar hét lab in festivalland. Op SummerLabb maken festivalbezoekers kennis met innovatie en duurzaamheid. Universiteiten, bedrijven en instituten geven een kijkje in de toekomst, en stellen alvast de vragen waar men in de toekomst mee te maken zal krijgen. Ik doe bij SummerLabb de inhoudelijke redactie, en werk nauw met Kroeske en de partners samen om SummerLabb vorm te geven. Ook was ik redacteur bij de TV-debattenserie DebatLabb; bekijk beelden daarvan hieronder.

Bekijk de uitzending over Voedselzekerheid terug

Bekijk de uitzending over Digitalisering van de Samenleving terug

Science Center NEMO – Museumnacht en tentoonstelling

museumnacht-nemoIk heb in 2011 en 2012 de inhoudelijke redactie gevoerd voor de Museumnacht bij Science Center NEMO. Tijdens dit evenement, waarbij veel van Amsterdams musea open zijn tot 2 uur ’s nachts, heb ik de extra programmering vormgegeven. In 2011 was dat in samenwerking met de Hartstichting, en dat resulteerde in een gevarieerde avond die ik helemaal ‘in mijn hart’ gesloten heb!

Naast de Museumnachtprogrammering heb ik voor NEMO geholpen bij het maken van een tentoonstelling over Elektrisch rijden, en was ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van een van de exhibits in die tentoonstelling.

Stephan-van-Duin-scheurkalender-maken-Know-HowScheurkalenders

Ik maakte al diverse scheurkalenders, o.a. voor Know How. Een scheurkalender is met 365 (of 366) weetjes een mooie kans om mijn specialisme te gebruiken: snel veel afwisselende artikeltjes maken! :)