Artikelen2016-12-23T20:32:04+00:00

Artikelen

Hieronder een hele kleine selectie van de artikelen die ik over de jaren heb geschreven. Sommige omdat ik ze mooi vond om te maken, anderen omdat ze uniek zijn en mijn persoonlijke smaak laten zien. En weer andere omdat ik er gewoon goed in ben en dat wil laten zien.

Opinie

Stephan-van-Duin-NRC-opinie-ik-laat-er-geen-levertraan-om-bultrug-johannes

Toen de legendarische bultrug Johannes/Johanna aanspoelde, ergerde ik me aan de schadelijke gevolgen van de emotionele houding van veel mensen. Ik schreef er een opiniestuk over dat gedeeld werd in NRC Next, NRC Handelsblad en op de NRC website.

Stephan-van-Duin-NRC-opinie-keuzes

Voor NRC Next schreef ik ook een stuk over hoe we een samenleving hebben waarin we zelf verantwoordelijk zijn, maar die verantwoordelijkheid maar een beperkte reikwijdte heeft – een heel frustrerend gegeven als je het door hebt.

Feature

Stephan-van-Duin-KIJK-epidemie

Stephan-van-Duin-Playboy-Donald-Fuck-Dierenseks

Welke ziekte gaat ons in de toekomst verrassen? Ik schreef het op voor KIJK. Spoiler alert: voor ebola hoeven we echt niet zo bang te zijn. De grote klapper wordt een griepvariant die uit een groep dieren naar mensen overspringt.

 

Voor Playboy dook ik in de wondere wereld van de dierenseks en schreef er een humoristisch artikel over. In zekere zin was dit de basis voor het boek Voortplanting voor in bed, op het toilet of in bad dat ik jaren later schreef.

Stephan-van-Duin-Know-How-Nieuws

Stephan-van-Duin-Mr-Know-How

Rubriek

Ik schrijf veel rubrieken, want dat is een van mijn sterke kanten: snel goede en leuk geformuleerde stukjes schrijven.

Ik doe onder andere het nieuws voor Know How, de lezersvragen voor Quest (en in het verleden ook voor Roots/Grasduinen), en een ‘Vreemde namen’ column voor het 2voor12 magazine. Mijn werk aan scheurkalenders is hier ook wel mee te vergelijken.